Een duurzame toekomst

Powerpeers wil 100% duurzame en zelf opgewekte energie graag bereikbaar maken voor iedereen. Via ons online platform kun je 100% groene Nederlandse energie delen en afnemen én je kunt zelf kiezen van welke energie-opwekker je de stroom wil afnemen. Ook voorziet Powerpeers in CO2 gecompenseerd gas, door wereldwijd diverse duurzame projecten te ondersteunen. Bekijk hier al onze stroombronnen en compensatieprojecten!

Stroom

Hier zie je precies waar de Powerpeers stroom vandaan komt. Wij zijn zeer opgewekt dat alle geleverde stroom 100% uit Nederland komt en groen is. Daarnaast zijn wij ook trots dat er geen CO2 en geen kernafval is vrijgekomen bij de opwek van deze stroom.

100% groene Nederlandse energie

Wij zijn 100% duurzaam

0% kolen

0% kernergie

0% biomassa

Milieugevolgen:

0 gram / kWh CO2

0 gram / kWh radioactief afval

Download ons stroometiket 2016
Ontvang meer vergoeding voor je opgewekte energie! Word opwekker

Meer zonne-energie

Onze ambitie is om in 2018 meer opwekkers erbij te hebben en daarmee het percentage zonne-energie te verhogen naar 25% van ons totaalaanbod.

Van wie krijg jij stroom?

Gas

Als jij gas gebruikt, compenseren wij de CO2-uitstoot

Heb je gas nodig om je huis te verwarmen? Dan komt daar CO2 bij vrij. Als je Powerpeer bent, dan compenseren we deze CO2-uitstoot door namens jou wereldwijd diverse projecten te ondersteunen. Hiervoor heeft Powerpeers CO2 uitstootrechten van het Gold Standard keurmerk. Lees hieronder meer over de projecten en stap over naar Powerpeers om ook jouw CO2-uitstoot te laten compenseren.

 

 

Windenergie op Aruba

Aruba staat bekend als perfecte surfplek, maar er wordt veel meer gedaan met de wind op dit eiland. Met 5.000 winduren per jaar is Aruba namelijk een wereldleider in windenergie. Er is een derde en zelfs een vierde windpark in ontwikkeling. Windpark Vader Piet voorziet in bijna 20% van de elektriciteitsbehoefte van Aruba.

Wanneer jij gas verbruikt, dan compenseren wij samen de CO2 uitstoot met het Windpark Vader Piet op Aruba.

Zonne-energie in India

Zonne-energie is in opmars. Zowel in omvang als in diversiteit. Powerpeers steunt het Godawari Solar Thermal project in India, het grootste project in Azië dat werkt met geconcentreerde zonne-energie en zonnewarmte. De investering in deze duurzame energie-installatie was zo'n 150 miljoen euro.

Wanneer jij gas verbruikt, dan compenseren wij samen de CO2 uitstoot met het Godawari Solar Thermal project in India.

Zonne-energie in China

China heeft grote ambities om klimaatverandering en luchtvervuiling tegen te gaan. In 2016 is het aantal geïnstalleerde zonnepanelen verdubbeld! Desondanks levert zonne-energie slechts 1 procent van de totale elektriciteitsproductie. Powerpeers ondersteunt het Qinghai Solar PV project, waardoor China jaarlijks 27 ton minder CO2 uitstoot.

Wanneer jij gas verbruikt, dan compenseren wij samen de CO2 uitstoot met het Qinghai Solar PV project in China.

Word ook een Powerpeer!

  • Energie delen met buren, vrienden en familie
  • Lage tarieven voor Nederlandse groene energie
  • Makkelijk overstappen
  • Snelle en persoonlijke service

Bekijk hoe energie delen werkt in dit filmpje: