Opwekker worden bij Powerpeers

Liggen er bij jou thuis zonnepanelen op het dak en zou je graag je opgewekte energie willen delen? Dat kan via het online platform van Powerpeers! Volg onderstaande stappenplan en je kunt jezelf binnen een mum van tijd opwekker van Powerpeers noemen.

 

  1. Aanmelden

De belangrijkste stap heb je al gezet door zonnepanelen op je dak te laten installeren. Het fijne aan Powerpeers is dat je voortaan alle zonne-energie die je zelf niet nodig hebt, kunt delen met de mensen om je heen. Zo maken we het voor iedereen mogelijk 100% duurzame energie af te nemen én ontvang je zelf een fijne opwekkersvergoeding als beloning. De eerste stap om opwekker te worden? Je als klant aanmelden bij Powerpeers. In je eigen online dashboard geef je vervolgens aan dat je zelf energie opwekt, waarbij je een inschatting geeft van het aantal kWh’s dat je verwacht te leveren en te verbruiken. Op basis hiervan wordt je maand- en jaarbedrag berekend.

 

  1. Je netwerk inseinen

Als opwekker ben je heel belangrijk! Je geeft anderen de mogelijkheid om jouw zelfopgewekte energie af te nemen. Met mensen zoals jij bouwen we een netwerk van opwekkers van duurzame energie en dragen we samen bij aan het versnellen van de energietransitie. Je kunt jouw opgewekte energie delen met alle klanten van Powerpeers. Als je energie wilt delen met familie, buren of vrienden die nog geen deel uitmaken van het Powerpeers netwerk, dan kun je hen zelf uitnodigen door een persoonlijke link te sturen via het online dashboard. Ook kun je natuurlijk via je eigen social mediakanalen je profiel als opwekker delen!

 

  1. Zonne-energie blijven opwekken

Aangemeld? Check. Afnemers opgetrommeld? Check. Nu is het een kwestie van je zonnepanelen het werk laten doen. Op zonnige dagen wek je bijvoorbeeld meer stroom op dan je zelf nodig hebt. Als jij dan lekker op het strand van het mooie weer zit te genieten, kunnen jouw afnemers profiteren van alle stroom die jij met je zonnepanelen opwekt.

 

  1. Opwekkersvergoeding ontvangen

Als je zelf energie opwekt, krijg je bovenop de terugleververgoeding en saldering een extra vergoeding per kWh voor de stroom die je deelt met afnemers die specifiek jouw bron hebben gekozen via het Powerpeers platform. Je kunt deze extra vergoeding terugvinden in het tarievenblad van opwekkersstroom.

 

  1. Even opletten

Het is belangrijk om te weten dat niet alle energie die je opwekt beschikbaar is voor anderen of met hen wordt gedeeld. Hoeveel energie je deelt is afhankelijk van:

  • Hoeveel je zelf van je eigen stroom verbruikt en wat er overblijft voor anderen.
  • Wanneer jij stroom terugleverde en jouw afnemers de stroom nodig hadden (jij kan bijvoorbeeld wel stroom over hebben, maar jouw afnemers hadden het misschien op dat moment niet nodig).
  • Het aantal afnemers dat jouw bron heeft gekozen.

 

  1. Inzicht houden in verbruik

Je kunt via je online dashboard dagelijks zien hoeveel energie je hebt geleverd, wie er gebruik van heeft gemaakt en hoeveel je dit heeft opgeleverd. Voor je termijnbedrag maken we een inschatting van de opwekkersvergoeding op basis van onze kennis en de gegevens die je ons hebt verstrekt. De uiteindelijke vergoeding kan dus afwijken, die verrekenen we eens per jaar op de jaarafrekening.

 

Een kind kan de was doen, voortaan kun jij ook je omgeving laten bijdragen aan een betere wereld. Power to the people!

Meer nieuws