7 duurzaam leven tips van Powerpeers

Op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, vroegen wij onze fans op Facebook en Instagram om tips, om duurzamer te leven, met ons te delen. We kregen mooie en creatieve antwoorden. Energie bespaartips, maar ook duurzaam leven tips en duurzaam wonen tips. Een mooi rijtje slimmigheden waarmee we allemaal een steentje bij kunnen dragen aan een schonere wereld.

  1. “Oud worden van Powerpeers”, was de eerste cryptische tip. Die was te danken aan de autocorrect van Leo: Lid worden van Powerpeers was zijn tip. Oftewel; kies voor duurzame energie. Met deze tip zijn wij het natuurlijk helemaal eens! :)

  2. Ook goed om te weten waar je energie voor wordt gebruikt. Dus inzicht in je energieverbruik. Zo weet Barend te vertellen dat er per huishouden jaarlijks gemiddeld 200 M3 gas opgaat aan de waakvlam! Zonde en elimineren dus, waar mogelijk. Bijvoorbeeld door een ketel met elektrische ontsteking aan te schaffen.

  3. Drink gewoon water uit de kraan! In plaats van water in flesjes kopen dat soms de halve wereld over reist. Dankjewel Jan-Willem, kunnen wij ons ook helemaal in vinden! En wil je water mee nemen? Koop een fles die je kan hergebruiken en vul deze zelf bij.

  4. Er zijn vele manieren om energie te besparen. En Angelique pakt het groots aan met ledlampen, warmtepompen en zonnepanelen. Zij heeft dan ook een handige man die alles kan maken. Maar als je dat niet hebt: niet alles hoeft in een keer. Het verduurzamen van je huis kan ook stapsgewijs. Waarbij iedere stap helpt om duurzamer te leven. En je hoeft niet voor alles handig te zijn: Angelique trekt een warme trui aan als ze het koud heeft. Dat lukt zelfs met twee linkerhanden.

  5. Ook Helen kiest voor haar eigen warmte met een fleeceponcho. Eigenlijk is het wel lekker als het een beetje fris in huis is. Met een poncho blijft het hoofd fris en de uitstoot laag!

  6. En natuurlijk kan korter douchen niet ontbreken in een lijstje met duurzame tips. Een hele goeie tip van Pieter. En ook hij zet de verwarming niet te hoog maar trekt liever een trui aan!

  7. Nog een tip die logisch is, maar je moet er maar net aan denken. En dat deed Lisette. Kies voor optimaal rendement: zet geen grote meubels voor je verwarming. Die houden warmte tegen en dan moet je dus harder stoken om de ruimte warm te krijgen. Slim!

Heb je zelf nog een duurzame tip die je met ons wilt delen doe dat dan gerust op onze fanpagina  of instragram account.

Meer nieuws