Onze website in een nieuw groen jasje: Lees meer

Veelgestelde vragen

Vanaf 1 juni 2023 veranderen de regels voor het opzeggen van een vast energiecontract. Wil je vaste contract voor het einde van je contractperiode opzeggen? Dan betaalde je daareerder een vast bedrag voor. Vanaf 1 juni 2023 betaal je een opzegvergoeding op basis van de energie die al voor je is ingekocht. Hoe hoog dit bedrag is hangt af van verschillende dingen. Op deze pagina lees je hoe het werkt.

Ja, in de nieuwe regeling wordt er 21% btw berekend over de opzegvergoeding. Soms kun je de btw terugvragen of verrekenen. Vraag de Belastingdienst of dit ook voor jou geldt.

Je betaalt de opzegvergoeding samen met de eindafrekening.

De oude opzegvergoeding voor vaste contracten was een vast bedrag. Dit bedrag werd gebaseerd op de resterende looptijd van het contract.

De ACM (Autoriteit Consument en Markt) heeft in overleg met de energieleveranciers de regels voor de nieuwe opzegvergoeding gemaakt.

De nieuwe opzegvergoeding geldt voor consumenten met een vasteprijscontract die ingaat vanaf 1 juni 2023. Heb je een vast contract afgesloten vóór 1 juni 2023? Dan geldt voor jou de oude opzegvergoeding. Heb je een contract met variabele tarieven? Dan hoef je geen opzegvergoeding te betalen.

Eerder betaalde je een vast bedrag afhankelijk van de looptijd van je contract. Energieleveranciers zoals Powerpeers bleven dan zitten met de ingekochte energie die je beloofd had af te nemen. In de nieuwe situatie betaal je voor het eventuele verlies dat de energieleverancier maakt omdat je eerder dan afgesproken je contract opzegt. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft bepaald op welke manier de opzegvergoeding wordt berekend. Deze is voor alle leveranciers hetzelfde.

Toch liever persoonlijk contact?

Liever persoonlijk contact? Bekijk hieronder wanneer we bereikbaar zijn.
Ben je benieuwd naar je verbruik of hoeveel je hebt teruggeleverd? Log dan in op je energiedashboard

E-mailStuur een e-mail

Snel gestuurd en altijd een persoonlijk antwoord.

service@powerpeers.nl
E-mailWhatsapp

Stel je vraag eenvoudig via WhatsApp.

Stuur een bericht
E-mailBellen

Onze collega's staan je graag te woord (maandag t/m donderdag 09:00 - 15:00 uur).

020 22 02 300