Hoe werkt energie delen?

Je wil graag schone energie gebruiken , maar je hebt geen dak voor zonnepanelen. Of je hebt wel zonnepanelen en je wil graag je zelf opgewekte energie delen. Dan ben je bij Powerpeers aan het juiste adres. Via ons online platform brengen wij mensen die duurzame energie willen afnemen samen met mensen die zelf stroom opwekken. Je kunt daarbij zelf kiezen van wie je duurzame energie afneemt. Maar hoe kan de opgewekte stroom van je buurman ervoor zorgen dat bij jou de lamp brandt?

 

Hoe werkt energie delen bij Powerpeers?

Duurzame energie delen via Powerpeers

De zonnepanelen van de opwekker, bijvoorbeeld de buren, zijn niet 1 op 1 aan te sluiten op jouw stopcontact. Maar hoe werkt dit energie delen dan? Het totale energienetwerk onder de grond is eigenlijk te vergelijken met een wegennetwerk. Er lopen heel veel weggetjes kriskras door elkaar, waarbij naar ieder huis wel zo’n zogenaamd energieweggetje loopt.

De zonne-energie van de opwekker loopt niet rechtstreeks via een weggetje van de zonnepanelen naar jouw huis, het komt na opwekken terecht in het totale energienetwerk. Alle stroom wordt echter gelabeld, zodat precies is na te gaan welke stroom zelf opgewekt is en door wie. Zo is bijvoorbeeld de duurzame stroom van boer Tom van windmolen A exact te herleiden, net als de zelfopgewekte stroom van buurvrouw Yvette.

Stap nu over!

Samenstroom + Gas
Variabele prijs

2300 kWh + 1200 m3

€ 112,11 per maand

€ 1.345,34 per jaar

Kies ook voor zonne-energie van vrienden en buren! En als je gas verbruikt, compenseren wij de CO2 uitstoot.

Word ook opwekker + Gas
Variabele prijs

3500 kWh - 1500 kWh + 1200 m3

€ 107,37 per maand

€ 1.288,46 per jaar

Heb jij zonnepanelen en een slimme meter? Deel je energie via powerpeers en ontvang de hoogste vergoeding van Nederland voor jouw zonne-energie!

Kies voor schone stroom
Variabele prijs

2300 kWh

€ 32,04 per maand

€ 384,43 per jaar

Met powerpeers samenstroom kies je je eigen duurzame energiebronnen. Hoe leuk is dat! Bekijk hun verhalen op powerpeers.nl/opwekkers