Energietarieven & voorwaarden

Duurzame energie gebruiken of delen? Powerpeers brengt mensen die zonne-energie willen afnemen en mensen die zelf stroom opwekken samen. Bekijk hier welke mogelijkheden wij bieden, de bijbehorende tarieven en waar je precies voor betaalt als je stroom en gas gebruikt.

We bieden drie mogelijkheden aan: gas en/of stroom met een variabel contract, gas en/of stroom met een vaste prijs voor 1 jaar en gas en/of stroom met een vaste prijs voor 3 jaar. Dit geldt voor alle producten zoals hieronder beschreven. 

De Powerpeers productvoorwaarden en tarieven

Vaste prijs 3 jaar

Vind je zekerheid belangrijk? Kies dan voor Vaste Prijs 3 jaar. Daarmee zet je de variabele leveringstarieven én vaste leveringstarieven van Powerpeers voor 3 jaar vast.

Voorwaarden en tarieven:
Samen Groen vaste prijs 3 jaar

Samen Groen en Gas met CO2 compensatie vaste prijs 3 jaar

bereken nu mijn maandbedrag

Vaste prijs 1 jaar

Als je flexibiliteit én zekerheid wil, kies dan voor Vaste Prijs 1 jaar. Daarmee zet je de variabele leveringstarieven én vaste leveringstarieven van Powerpeers voor 1 jaar vast.

Voorwaarden en tarieven:
Samen Groen vaste prijs 1 jaar

Samen Groen en Gas met CO2 compensatie vaste prijs 1 jaar

bereken nu mijn maandbedrag

Variabel contract

Vind je flexibiliteit belangrijk? Kies dan voor het variabele contract. De looptijd is voor onbepaalde tijd dus je hebt de einddatum van je energiecontract zelf in de hand.

Voorwaarden en tarieven:
Samen Groen Variabel

Samen Groen en Gas met CO2 compensatie Variabel

bereken nu mijn maandbedrag

Meer weten over de opbouw van je energiekosten

Het is natuurlijk super dat je overweegt om je bij Powerpeers aan te sluiten voor 100% duurzame energie. Maar wil je graag meer weten over hoe je energiekosten bij Powerpeers zijn opgebouwd? We hebben het een en ander voor je op een rijtje gezet!

Energiekosten zijn bij een gemiddeld gebruik in drie posten op te delen, namelijk:

  • ongeveer 40% van je energiekosten is voor je energieleverancier, in dit geval jouw gekozen opwekkers op het online platform en Powerpeers energiebronnen
  • nog eens 40% van je energierekening gaat naar de overheid in de vorm van overheidsheffingen en belasting (btw)
  • ongeveer 20% is voor netbeheerkosten voor het gebruikmaken van het energienetwerk. Wat deze kosten inhouden, lees je hieronder.

 

 

Variabele leveringskosten: het Powerpeers tarief

De tarieven bij Powerpeers zijn €0,219736 per kWh stroom inclusief btw en €0,720398 per m³ gas inclusief btw voor het variabele contract. Dit tarief betaal je voor de hoeveelheid Nederlandse groene stroom en gas die je verbruikt. Dus: hoe meer energie je verbruikt, des te meer je betaalt. Onafhankelijk van welke opwekker je kiest, betaal je ditzelfde lage tarief. Bekijk hieronder hoe het Powerpeers tarief is opgebouwd.

 

 

Terugleveren en salderen

Heb je zonnepanelen? Dan betaal je alleen voor de stroom die je netto verbruikt: we trekken de teruggeleverde stroom dus af van je stroomverbruik. Dit is de salderingsregeling. Deel je ook je zonne-energie? Dan krijg je van ons €0,11 terugleververgoeding (btw-loos). Lees meer over de voordelen die wij aan iedereen bieden die zonne-energie deelt via Powerpeers.

 

Vaste leveringskosten voor het online Powerpeers platform

Voor het online platform en de dienstverlening van Powerpeers zijn de kosten €0,295562 per dag per product (inclusief btw), onafhankelijk van hoeveel energie je verbruikt. Dankzij jouw bijdrage kunnen we het online platform blijven verbeteren en daarmee Nederland samen steeds een beetje duurzamer maken!

 

Netbeheer: kosten voor het energienetwerk

Om energie te kunnen delen, gebruikt Powerpeers het bestaande stroomnetwerk. Voor onderhoud van het netwerk (bijvoorbeeld kabels en leidingen), het energietransport en gebruik van de energiemeters betaalt ieder huishouden een vast bedrag per maand. Dit bedrag zit in je maandbedrag en draagt Powerpeers af aan jouw netbeheerder.

Het tarief dat je betaalt, hangt af van waar je woont en het type aansluiting dat je hebt. Je vindt dit capaciteitstarief op je contractbevestiging. Dit is een pdf-document dat je per e-mail van ons hebt ontvangen bij je aanmelding.

 

Overheidsheffingen en btw

Er zijn verschillende soorten overheidsheffingen en belastingen die iedereen betaalt:

  • Energiebelasting en Opslag duurzame energie. Met deze heffingen wil de overheid dat iedereen zuiniger omgaat met energie en tegelijk investeringen in duurzame energie stimuleren. De tarieven zijn €0,151250 per kWh stroom inclusief btw en €0,496790 per m³ gas inclusief btw. Dus: hoe meer energie je verbruikt, des te meer heffingen je betaalt.
  • De Vermindering Energiebelasting is er voor huishoudens en bedrijfspanden. Je krijgt van de overheid elke dag €1,444309 terug. Powerpeers verrekent dit automatisch met je maandbedrag.
  • Over alle tarieven betaal je btw van 21%.

 

Welkomstkortingen

Momenteel hanteert Powerpeers de volgende kortingen voor nieuwe klanten:

Vaste prijs 1 jaar:
Samen Groen - €25
Samen Groen en gas met CO2 compensatie - €50


De welkomstkorting wordt verdeeld over het aantal jaren van je contractperiode en zal verrekend worden op de jaarnota(s). Bekijk hier de actievoorwaarden bij welkomstkorting.

Overige voorwaarden en gedragscodes

De algemene voorwaarden zijn de afspraken die zijn opgesteld samen met de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en Energie-Nederland (de branche-organisatie voor energiebedrijven). Deze voorwaarden gelden wanneer je via Powerpeers elektriciteit en/of gas geleverd krijgt. 

In de kwaliteitscriteria staat welke service je van ons mag verwachten. We staan voor je klaar om je te helpen. Heb je een vraag? WhatsApp ons op 06 115 200 44, bel ons op 020 220 2300 of mail naar service@powerpeers.nl.

Heb je een energiecontract met welkomstkorting? Dan vind je hier de actievoorwaarden bij welkomstkorting.

Op het gebruik van onze onze website en diensten (bijvoorbeeld het energiedashboard) zijn een aantal gebruiksvoorwaarden van toepassing.

Als je klant bent van Powerpeers of gebruik maakt van onze website of app, dan leggen we een aantal gegevens van je vast. Dit lichten we toe in de Privacyverklaring

Ondanks alle inspanning kan het voorkomen dat je niet tevreden bent over Powerpeers. Wij willen dat graag weten zodat we ons best kunnen doen dit voor je op te lossen. Lees hier meer over de klachten en geschillenprocedures.

Powerpeers houdt zich aan de Gedragscode Slimme Meters bij het verwerken van meetgegevens die verkregen zijn uit slimme meters. Hiervoor hebben wij de verklaring naleving gedragscode slimme meters

Powerpeers past de Gedragscode consument en energieleverancier 2015 toe. Dit houdt in dat wij consumenten goed voorlichten, op een goede en eerlijke manier benaderen en een wisseling van leverancier voor de consument op een zo goed mogelijke manier afwikkelen.

Modelcontracten

Powerpeers biedt modelcontracten aan voor elektriciteit en gas. Met het modelcontract krijg je stroom en/of gas voor onbepaalde tijd met een variabele prijs. De voorwaarden in het modelcontract zijn hetzelfde bij alle energieleveranciers, alleen de tarieven kunnen anders zijn. 

ElektriciteitModelcontractvoorwaarden elektriciteit en tarievenblad

GasModelcontractvoorwaarden gas en tarievenblad

Ook met het modelcontract van Powerpeers ben je verzekerd van 100% groene stroom uit Nederland en CO2 gecompenseerd gas. Wil je een modelcontract? Neem dan contact met ons op via 020 220 2300