Skip to the content

Groen gas

Kies zelf hoe groen jij je gas wilt

Goed nieuws! Je kunt vanaf nu groen gas bij ons afnemen. Hoe groen wil jij je gas hebben? Kies uit: 100% groen gas, 25% groen gas (aangevuld met 75% CO2-gecompenseerd gas) of CO2-gecompenseerd gas (dit leveren we standaard). Groen gas is nog relatief nieuw op de energiemarkt. Tot nu toe zijn er nog maar enkele energieleveranciers die 100% groen gas aanbieden, we zijn trots dat wij daar één van zijn! 

Nieuw: groen gas

Jouw duurzame toekomst start hier:

  • 100% groene energie
  • Een 10 van de Consumentenbond
  • Terugleververgoeding: 11 cent per kWh

Wat is groen gas?

Groen gas is een schoon en duurzaam alternatief voor aardgas. Maar wat zijn de voordelen? En welke keuzes kan je maken in je gasverbruik? We leggen het je uit in dit artikel.

Hoe duurzaam is groen gas?

Groen gas is een duurzaam alternatief voor aardgas. Wij garanderen dat ons groene gas in Nederland is geproduceerd, voor 100% afkomstig is uit natuurlijke grondstoffen en gecertificeerd is door middel van garanties van oorsprong. Daarnaast streven wij ernaar dat zo veel mogelijk van onze natuurlijke grondstoffen zijn gecertificeerd met het NTA 8080 of het ISCC duurzaamheidskenmerk. 

Wordt er hout gebruikt bij de productie van groen gas?

Ons groene gas wordt gemaakt via een proces van vergisting. Voor vergisting heb je natte grondstoffen nodig zoals mest, slib en gft-afval. Soms kan daar wat resthout zoals snoei-afval tussen zitten, maar hout en houtsnippers zijn geen hoofdbestanddeel in het productieproces.

Powerpeer Daphne kiest voor groen gas

Daphne woont met haar man en kinderen in een nieuwbouwhuis in Eindhoven. Haar huis is van buiten én van binnen duurzaam: ze heeft 20 zonnepanelen op haar dak en het jaren ‘70 interieur is geheel vintage. Onlangs is Daphne overgestapt op 25% groen gas. Maar waarom heeft ze hiervoor gekozen? 

Goed om te weten

deze 5 vragen krijgen we vaak
Naar service & contact
Groen voor elkaar
  • Groene stroom uit Nederland
  • Geen gedoe, wij regelen je overstap
  • Inzicht in je verbruik via jouw energiedashboard

Om onze website persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, gebruiken wij cookies. 

Ja, Prima Nee, liever niet
Sluit

100% groene energie

Top dat je wilt overstappen!

Laten we geen energie verspillen en beginnen met het ophalen van je adres.