Skip to the content

Onze bronnen

Bij Powerpeers krijg je groene stroom van andere Powerpeers klanten met zonnepanelen. Wekken zij niet genoeg stroom op, dan kies je zelf met welke lokale energiebronnen je dit wilt aanvullen. Bijvoorbeeld van een zonnepark bij jou in de buurt, een windmolen van een boer, je favoriete sportclub, of... wat jij kiest!

Bekijk hoe het werkt

Powerpeers opwekkers

Opwekkers zijn Powerpeers klanten die met hun zonnepanelen stroom opwekken, en die dat niet allemaal zelf gebruiken. Het teveel aan stroom delen ze graag met jou! Wie weet krijg jij zometeen wel stroom van die ene buurman met zonnepanelen op z'n dak.

Lokale energiebronnen

Onze lokale energiebronnen zijn de grotere energiebronnen binnen Powerpeers, zoals windmolens bij boeren op het land of de zonnepanelen op het dak van je favoriete sportclub. Ook zij delen hun schone stroom graag via ons platform. Je kan zelf kiezen wie jouw energiebronnen worden.

Duurzame aanvulling

Wekken de Powerpeers opwekkers en de lokale energiebronnen op een bepaald moment niet voldoende stroom op om aan je energievraag te voldoen? Dan vullen we het aan met groene stroom van andere duurzame bronnen, zoals bijvoorbeeld een windmolenpark op zee.

Uitgelicht Powerpeers opwekkers

  • Powerpeers Daphne
  • Powerpeer Evelien
  • Powerpeer Henk
  • Powerpeer Petra
Powerpeers Daphne

Overstappen op groen gas

Daphne woont met haar man en kinderen in een nieuwbouwhuis in Eindhoven. Haar huis is van buiten én van binnen duurzaam: ze heeft 20 zonnepanelen op haar dak en het jaren ‘70 interieur is geheel vintage. Onlangs is Daphne overgestapt op 25% groen gas. Maar waarom heeft ze hiervoor gekozen? 

Powerpeer Evelien

Duurzaam leven met Powerpeer Evelien

Evelien woont samen met haar man en tweejarige dochtertje in Utrecht. Met de zonnepanelen op haar dak, wekt ze energie op voor zichzelf én andere Powerpeers. We spraken haar over groene stroom en duurzaam leven.

Powerpeer Henk

Powerpeer Henk investeert in een duurzame toekomst

Henk woont samen met zijn vrouw, 3 kinderen en hond in Zeist. We spraken met hem over zijn zonnepanelen en het maken van duurzame keuzes waar je óók nog eens geld mee bespaart.

Powerpeer Petra

Powerpeer Petra: zelfvoorzienend met zonnepanelen

Powerpeer Petra woont in Utrecht met haar vriend, hond, kat en kippen. Vroeger wekte ze zonne-energie op voor haar eigen taartenwinkel, nu deelt ze deze met anderen. We spraken haar over zelfvoorzienend- en duurzaam leven.

Ontmoet onze lokale opwekkers

  • De zusjes Wisse
  • Boer Bart Bruin
  • Aanmelden lokale opwekker
De zusjes Wisse

De zusjes Wisse en de windmolens

De zusjes Rolien en Moniek Wisse groeiden op, op een boerderij in de Flevopolder. In 2002 plaatsen hun ouders 2 grote windmolens. Nu, bijna 20 jaar later, draaien de molens nog steeds en is de vraag naar groene stroom alleen maar groter geworden.

Boer Bart Bruin

Boer Bart wekt stroom op voor 40 huishoudens

Boer Bart woont met zijn gezin in de Noordoostpolder in Flevoland. Met de 526 zonnepanelen op de daken van de schuren, voorziet hij jaarlijks zo'n 40 huishoudens van groene stroom.

Aanmelden lokale opwekker

Word onderdeel van de groene community

Wil je je aanmelden als lokale opwekker? En kun jij minimaal 70.000 kWh (terug)leveren aan Powerpeers? Neem dan contact met ons op via info@powerpeers.com. We bespreken graag de mogelijkheden met je!

Waar onze stroom vandaan komt

Hier links kan je zien waar onze stroom vandaan komt en welke energiebronnen zijn gebruikt in 2020. Wij zijn er trots op dat alle geleverde stroom 100% groen is en uit Nederland komt. Daarnaast is er geen CO2 en geen kernafval vrijgekomen bij de opwek van deze stroom.

Terugleververgoeding zonnepanelen

Heb jij zonnepanelen op je dak? Goed bezig! Als je meer stroom opwekt dan je zelf nodig hebt, kun je dit delen met anderen via Powerpeers. Je ontvangt bij ons een extra hoge terugleververgoeding van 11 cent per kWh. Maar hoe werkt terugleveren precies? En wat is het verschil met salderen? Wij leggen het je graag uit.

Redenen om over te stappen

Iedereen heeft zijn eigen reden om over te stappen naar ons. Wat is jouw reden?

groene stroom

100% groen

Lokale stroom, in Nederland opgewekt

Community

Community

Stroom van Powerpeers met zonnepanelen

Kies je bron

Kies je bron

Aanvullende stroom van zelfgekozen bronnen

inzicht in verbruik

Inzicht in verbruik

Bekijk waar je stroom exact vandaan komt

Goed om te weten

Deze vragen krijgen we ook
Naar service & contact
Groen voor elkaar
  • Groene stroom uit Nederland
  • Geen gedoe, wij regelen je overstap
  • Inzicht in je verbruik via jouw energiedashboard

Om onze website persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, gebruiken wij cookies. 

Ja, Prima Nee, liever niet
Sluit

100% groene energie

Top dat je wilt overstappen!

Laten we geen energie verspillen en beginnen met het ophalen van je adres.